De eerste mooie verhaaltjes uit Almere


De Muziekids Studio Swingt! 

“Vanochtend/dinsdagochtend kwam het “dreamteam” bestaande uit 3 zussen, weer enthousiast de studio binnenlopen: Tassen in de vensterbank, Jassen uit op de gekleurde kuipstoel en zowel papa als mama kwamen opgewekt achter het trio aan de studio in. Eerst acclimatiseren achter de keyboards en ja hoor, even later ging het los. De meiden op het drumstel, paps op de basgitaar, meespelend met onze studioleider en moeders deed ook mee met hun favoriete reggae nummers. Iedereen in de studio deed daarop  enthousiast mee en werd het een heerlijke giga jamsessie! Onze nieuwe vrijwilligster Wil keek haar ogen uit en deed ook direct met alles mee. Dit is echte muziekbeleving!” ..

Hieronder nog meer mooie, vrolijke en ook wel ontroerende momenten, die wij alsnog graag met u willen delen. Verhaaltjes, vastgelegd en opgetekend tijdens de eerste jaren van onze Ali B  Muziekids Studio in DeKinderkliniek Almere.

Een studio die overigens nog steeds in ontwikkeling is. Inmiddels wel mooi is ingericht en officieel geopend. Maar nog niet op gehele dagen ‘ON AIR’. Vijf ochtenden in de week  zijn we nu open. Maar dat moeten vijf volledige dagen worden. Daarom is alle steun en support uit Almere hard nodig. Help ons mee om dat ook echt te realiseren.

GEEF!  De Muziekids in DeKinderkliniek verdienen het ..

Dat concludeert ook Kinderarts Tim Vreede
“Kinderen die hier binnenkomen rennen direct naar die studio toe. Op die manier zijn al flink wat kinderen in aanraking gekomen met muziek en hebben ook een instrument leren spelen. Geweldig, dat zien we graag!”

Sinds de realisatie van onze Muziekids Studio’s hebben al veel kinderen de weg naar onze prachtige muziekruimten gevonden om zich te vermaken en pijn en verdriet een beetje te verzachten tijdens hun verblijf in, of bezoeken aan, het ziekenhuis. Muziekbeleving is daar prima voor geschikt.

Kijk maar eens naar deze prachtige, hartverwarmende beelden.

Bekijk hieronder de mooie verhaaltjes vanuit een ‘Ali B Muziekids Studio’ in de ontwikkelingsfase. Die toen nog officieel geopend moest worden.
Maar waar de kids in de DeKinderkliniek al welkom waren ! Bij en samen met ons studioteam fijn ‘muziek maken’ beleefden ..  

(opgetekend door het Studioteam)

Hallo allemaal!
Leuke berichtjes vanuit onze Muziekids Studio. Lees mee ..

– Woensdagochtend in Almere. Sidney komt nat geregend en direct vanuit de lift naar onze Muziekids Studio in DeKinderkliniek. Hij speelt sinds twee jaar elektrisch gitaar en gaat nu meteen voor de bas. Net vanaf de tandarts is hij weliswaar een uurtje te vroeg voor zijn afspraak, maar dat goed uit. Met “lekker gitaar spelen” is de tijd mooi gevuld. Temeer hij ondersteund wordt door Damien, die ‘n echt prima ritmische drummer blijkt te zijn. “Beetje thuis en op school geleerd”, maar hij kan er wat van, merken we wel. Gelukkig worden de twee muzikanten in spe niet snel geroepen door de artsen. En zo zijn ‘n bijna 15 en net 12 jarige lekker samen aan het jammen. Even later springen Robin op de akoestische gitaar en Jo-an met de tamboerijn enthousiast bij. Muzikaal feest in de Ali B Muziekids Studio. Heerlijk ..

– Danee was afgelopen dinsdag een dag in DeKinderkliniek voor diverse onderzoeken. Tussendoor moest ze best wat lang wachten, maar in die tusentijd wel enorm genoten in de studio, zo vertelde haar moeder. “Ze heeft keyboard gespeeld, op de drums en de dj boot. Haar vader was erg jaloers hoor, want hij is af en toe ook zelf dj en speelt in een band”. Prachtg om te zien hoeveel muziekplezier Danee had.

– Het is een rustige maandagmorgen. En het is koud buiten. Maar de kids die een afspraak hebben weten de weg. Of leren die kennen. Als de twee zusjes, die  inmiddels vaker in de studio komen. “Deze keer wil ik wat meer instrumenten bekijken”, valt de oudste met de Ali B deur in huis. Het jongere zusje heeft de populaire Xylofoon al te pakken. Voordat ze worden geroepen willen ze nog wel even achter de DJ-booth en Sinterklaas liedjes spelen én zingen. “Zachtjes gaan de paardevoetjes” klinkt het niet veel later door de speakers. De ouders in de wachtruimte neuriën ook zachtjes mee, met een blijde glimlach.

– Pas 2 maanden is de kleine man. Samen met zijn Braziliaanse moeder luistert Enthony Johan naar mooie, lieve muziek. Studioleider Robin kent enige Portugese liedjes en brengt ze met passie, al zingende en spelende op de gitaar. Woorden zijn hier eigenlijk overbodig. Prachtig de kleine belevende en ontdekkende oogjes. Wat een hartverwarmende momenten leveren die op in onze studio. Zo fijn .. Geniet

– “Ik ben Christian en ik ben 7 jaar”. Goedemorgen jongen. Kom gezellig muziek maken. Dat vond hij wel wat. En binnen de kortste tijd zat de knaap achter het keyboard en wat later met de gitaar op schoot. Als een volleerde pedal-steel gitarist. Maar toen de DJ booth werd ontdekt was er geen houden meer aan. Wat een vreugde en plezier, de enorme muziekbeleving. Achter de draaitafels, de knopjes en de schuifjes, de kop telefoon op. Dansend op de studiovloer. DJ Christian was in the Muziekids House!

– Hij wilde eerst eigenlijk niet binnenkomen, maar na aandringen van z’n moeder stapte hij (9 jaar) toch naar binnen. Maar ik kan niks! Nou hier heb je 2 stokken van het drumstel probeer het maar. Zijn moeder moest hem er uiteindelijk zowat achter vandaan slepen, want hij wist van geen ophouden! Samen hebben we op gitaar een hele tijd zitten jammen, hij was dus ontzettend muzikaal en ritmisch! Dat was het eerste patiëntje dat vanochtend binnenkwam ..

– Daarna was het een constant komen en gaan van kids. Daarbij ook een meisje dat zei; ik ken heel veel liedjes hoor .. Oh ja, welke dan? Nou, “Ik droom al voor het slapen gaan” .. en dat bleek eigen gemaakt liedje te zijn, één van de vele die dus gewoon in haar hoofd zaten. Alleen wat jammer dat ze een beetje vals zong, haha .. Het mocht onze pret niet drukken! En heel leuk vertederend was Elina Gierman, bijna 3, helemaal verliefd op het keyboard ..

– De dag begon al goed. Een moeder kwam binnenlopen en vroeg wat deze studio was. Na het haar verteld te hebben, werd ze meteen enthousiast en haalde haar zoontje erbij. Hij heeft toen heel leuk zitten drummen. Ongeveer 4 jaar oud en hij sloeg al in hetzelfde tempo op de drumpads. Tof!

– Er kwam een meisje binnen, Kayle.  Ze was erg enthousiast en stelde zich netjes voor. Ze wilde graag drummen, want ze had een vriendin die het haar wat had geleerd. Maar dat wist ze niet meer zo goed. Ik deed het basisritme voor en dat was precies wat ze bedoelde. En ze wilde ook graag piano spelen. We deden toen Frozen, Hello en leerden ook Jingle Bells. Kayle vond het allemaal ontzettend leuk. Toen ze weer wilde gaan drummen moest ze alweer met de dokter mee. Ze bedankte me en zei dat ze hopelijk nog even terug kon komen. Zo leuk.

– Een ander meisje wilde graag gitaar spelen. Na haar wat dingen over de gitaar te hebben verteld heb ik haar ‘Hey tovenaar’ geleerd. Dat pakte ze snel op. Daarna wou ze ook graag drummen (is ontzettend populair). Ze sloeg heerlijk om zich heen en had de grootste lol. Toen volgde de piano. Leerde Jingle Bells en ondanks het best lastige ritme, had ze de noten goed! Vervolgens wilde ze aan de DJboot. Na het uitleggen van de kleine basis dingen, begon ze al gauw mee te zingen met All of me, dus ging ook de microfoon aan. Ze heeft het hele lied meegezongen. Haar moeder kwam binnen en applaudiseerde voor haar. Zij wilde wel haar dochtertje meenemen vanwege het parkeergeld, maar die wou echt nog even achter het keyboard zitten! Ze speelde Jingle Bells voor haar moeder. En ook “Deze vuist op deze vuist”. Haar moeder zei toen dat ze ging kijken naar muziekles voor haar omdat ze het zo leuk vond. Toen moesten beiden toch echt gaan en bedankten me hartelijk!

– Toen de studio open ging kwam er meteen een jongen binnen, Nadal. Met het syndroom van down. Hij hoorde muziek en kwam even langs. En wilde direct drummen! Hij had best een goed ritmegevoel en daarbij vond hij het erg leuk. Zijn vader vertelde dat hij hier was om een hartfilmpje te maken en daar had hij echt geen zin in. Dus vader zei dat dit hem goed deed. “Toen we zagen dat het een studio van Ali B was, werden we helemaal enthousiast. Want Ali B en wij kennen elkaar en we komen elkaar regelmatig tegen omdat we bij elkaar in de buurt wonen.” Na het drummen wilde de jongen nog elektrische gitaar spelen en juist op dat moment werd hij opgehaald. Maar, ze zouden terug komen daarna om alsnog even de gitaar op te pakken!

– Meteen daarna liep er een klein jongetje van zo vier, vijf jaar de studio in. Hij was met zijn vader. Ik wees hem de kast vol muziekinstrumenten. Hij vond het allemaal veel te spannend en kroop gauw tegen zijn vader aan. Moeder kwam ook binnen maar dat mocht niet baten, het was de kleine man een beetje te eng ..

Nadal kwam weer terug! Zijn vader zei dat het goed voor hem was dat hij wist dat hij na de behandeling weer terug mocht naar de studio! En hij wilde meteen de elektrische gitaar. Hij gebruikte vooral de bovenste 3 snaren en ik legde hem toen uit over wat er gebeurd als je je linker vingers gebruikt op de hals. Hij ging het uitproberen! Vader en moeder waren aan het filmen en foto’s aan het maken, die vonden het prachtig. Hij wilde daarna ook nog even het keyboard uitproberen! Hij begon vanaf de laagste basnoot tot aan de hoogste, alleen de witte toetsen. Hij bleef in een bepaald ritme en had een goede onderverdeling.; Dat viel me ook al op bij de drums en de gitaar! Hij zei dat hij een eigen lied ging maken: ‘Mia 5’. Het was leuk om naar te luisteren, want hij verzon het ter plekke. Maar je zag hem echt nadenken over de volgende noten en ritmes. Hij gebruikte dynamiek en contrast in hoog en laag, super leuk om te horen. Vader zei dat ze voortaan afspraken op woensdag of donderdag zouden maken, want dan kon zijn jongen fijn muziek komen maken. Fantastisch toch!

– De studiodeur ging vandaag om 13.00 uur open. Er was toen pas 1 kindje in de wachtruimte en die zat lekker bij haar papa op schoot. Maar toen kwamen er wat oudere kinderen binnen!
Eerst een jongen van ongeveer 6 jaar. Hij wilde graag drummen. Zijn vader zei al meteen dat die het even moest proberen, want dan zouden ze kijken of hij liever gitaar les zou willen of toch drum les. Zijn zusje deed al aan zingen, dus dan zouden ze een leuk duo vormen. Aan zijn gezicht zag je dat hij drummen wel ontzettend leuk vond, dus wie weet!

– Daarna kwam een meisje binnen met een tijgertje in haar hand. Ze was erg verlegen en wilde vooral vanaf een afstandje kijken. Toen ik zei dat we ook een kast vol muziekinstrumentjes hadden, ging ze daar even snuffelen. Maar meer werd het ook niet, dat was toch nog te eng voor haar.

– Kort daar op kwam er een jongen binnen met zijn opa. Zijn moeder kwam later de studio binnenwandelen. Opa en mama begonnen veel foto’s te maken toen hij het drumstel ging uitproberen! Hij had al veel ritme in zich en ik vroeg of zijn ouders ook muzikaal waren, dat waren ze niet. Helaas moest hij gauw door naar de dokter. Ik hoop hem weer gauw te zien in onze Muziekids Studio!

– Zelfs in een studio die nog niet eens helemaal af is en alle hulp hard kan gebruiken, zijn de kids bij ons welkom om even hun pijn en verdriet te vergeten. Zo ook Kimora (5 jaar) die van de dagbehandeling met infuus en al, in de studio is komen dansen, verschillende instrumenten heeft uitgeprobeerd en even heerlijk van zich af heeft kunnen slaan op het drumstel!

– Het is goed merkbaar dat het vakantie is, het is een stuk rustiger dan anders!
Wel bijzonder leuk, had net een hele Somalische familie over de vloer. Vier broers en hun moeder (in traditionele kleding).  Ze vonden het prachtig dat ze tijdens het controlebezoek gewoon muziek mochten maken in DeKinderkliniek. Dat hadden ze nog nooit meegemaakt. Wat hebben ze een enorm muzikaal plezier gehad!

– Net een bijzondere ochtend achter de rug.
Eerst met de zus van een patiëntje gespeeld. Heb haar broer vaker gezien, het begon bij hem met een neusverkoudheid, die doorsloeg naar een infectie in zijn voet, waardoor hij bijna niet meer lopen kon. Het gaat nu gelukkig wat beter en hij krijgt dus fysiotherapie. Toen hij klaar was kwam hij ook in de studio samen met zijn vader en hebben we met z’n allen een hele tijd met de Boomwhackers zitten spelen. De kinderen droegen allerlei ideeen aan voor ritmes etc. Superleuk .. Muziek leeft in de Muziekids Studio!

– Daarna vroeg de fysiotherapeute of ik even een meisje (6 jaar) kon bezighouden terwijl zij met haar moeder sprak. Ik merkte al snel dat ze eigenlijk alleen maar wilde dansen, dus hebben we allerlei stijlen en tempi uitgeprobeerd. Ze heeft wel een kwartier staan dansen, tot mama kwam. Die vond het zo leuk, dat ze mee ging doen en heel aardig bleek te kunnen zingen!

Zo is er iedere keer weer iets onverwachts te beleven in onze Muziekids Studio!

– Jongetje (9 jaar) achter de DJ Boot, geniet ervan dat hij even alleen de aandacht heeft. Zijn grotere broer zit bij de psycholoog om te praten. Hij werd van groep 3 – 6 “tot op het bot gepest” vertelde zijn moeder. Inmiddels gaat het een stuk beter en zit hij op een andere school. Maar hij heeft nog last van woede-uitbarstingen en agressief gedrag. Ze proberen zijn sessies zo veel mogelijk op donderdag te plannen, voor de muziekstudio.

– Zomaar een klein jongetje dat binnenliep…. Tobias van 4 kan nog niet goed praten en heeft een ontwikkelingsachterstand, hij is in de kliniek voor onderzoek naar o.a. mogelijke lichamelijke oorzaken. Maar…..we gingen samen muziek maken en al spelend op de trommels kan hij muzikaal wel heel goed communiceren, geweldig om mee te maken!

EN .. ook benieuwd hoe de Kids nu al muziek kunnen maken en muziek spelen in onze nog in aanbouw zijnde studio .. TOETS!

Steun Muziekids NÚ om die fantastische studio nog dit jaar voor de kinderen uit Almere en omgeving volledig te realiseren. DOEN 

 

 Tags

De Ali B Muziekids Studio DeKinderkliniek Elvira Vis verhaaltje


Naar homepage

Stichting Muziekids

Koninginneweg 78
1211 AT Hilversum

 06 288 555 85
 info@muziekids.nl

Contact

Gegevens Muziekids

KvK: 32156118
Bankgiro: ABN/AMRO 587898550
IBAN: NL43ABNA0587898550
RSIN: 8210.37.092

Muziekids status:
CBF Erkend
Culturele ANBI

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Muziekids nieuws?
Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief gratis!

Meld je aan

Mede mogelijk dankzij