.. muzikale vrijdag avonturen ...


Ons Studioteam beleeft hele leuke, mooie en ook verrassende muzikale momenten met de patiëntjes van DeKinderkliniek. Kleine bloemlezingen daarvan staan op deze pagina. Echt prachtig. Geniet mee ..

November 2017

Vandaag was de eerste werkdag van Bas, onze nieuwe vrijdagochtend medewerker. Hij kon direct aan de slag, op de elektrische gitaar. Binnen twee minuten was er weer een pop-up studioband met 2 kids rond het drumstel. Heel swingend! Vandaag kwam Kiwanis-Almere ons een prachtige cheque overhandigen. We regelden gauw DJ Thomas om dat te vieren. Bedankt, Kiwanis, en ook een applaus voor onze DJ Thomas! We zijn langzamerhand op weg om ook ’s middags open te zijn. We praten daar onderling en met Robbert regelmatig over. 5 dagen open, het lijkt nog ver maar het hangt al in de lucht! Een heel verlegen jochie komt binnen en durft uiteindelijk, samen met mama op de basgitaar. Meester Bas legt uit hoe je vet coole sounds kunt maken als je met een plectrum langs de snaren veegt. Ja, nu gaat de kleine man stralen en doet hij lekker mee. Om 11:45 spelen we nog even samen de studio-blues, want we moeten om twaalf uur echt sluiten. Tjonge, je krijgt honger van drie uurtjes muziek maken met de kids. Tot volgende week!

“Kom, mevrouw!” en ze trekt me mee aan m’n arm. “We gaan nú pianospelen!” Nou, vooruit dan maar! Als jij het zegt… Ja, we hebben ze van heel verlegen, verstopt achter mama’s benen, tot zo vrij als een vogeltje! Uiteindelijk belanden ze allemaal achter het drumstel, zoals de grote zus van een ukkie dat met microfoon “Olifantje in het bos” durft te zingen, met meester Bas op de gitaar. Zo hebben we elke week een nieuwe kids-band! Zo’n 20 kinderen genoten op deze zonnige ochtend van onze studio en laten we vooral de ouders niet vergeten die vaak zichtbaar een stuk ontspannener  naar de afspraken gaan, na een bezoekje met hun kind aan de studio!

De kindertandarts zit helemaal volgeboekt vandaag en dat merken wij ook. Er komen heel wat kindjes met “elfentandjes” (metalen beschermhoesje over tand of kies)  langs, soms worden die trots even getoond. Twee zusjes die op hun beurt moeten wachten terwijl grote broer behandeld wordt, zetten de studio helemaal aan. Alle instrumenten worden gebruikte en er wordt hard meegezongen met de Sinterklaas hits. Het wachten op de afspraak duurt lang, dus al gauw wordt er een nieuw spel bedacht: dirigeren, eigenlijk beter gezegd: commanderen. Op luidkeels verzoek maken we allemaal tegelijk muziek, of zijn we weer stil. Zijn wij stil, dan schaterlacht de jonge meid. Wat een plezier. En mama? Die zit er naast te stralen!

Dan komt een heel verlegen meisje even de piano uitproberen. Ze gaat heel wat minder verlegen dan ze binnenkwam, voor de allereerste keer naar de tandarts .. Op de vrijdag hebben we ook regelmatig kinderen met syndroom van Down. Komt hun arts hen ophalen, dan reageren ze meestal met “even wachten nog, ik ben bijna klaar” tot grote hilariteit van ouders en arts! Het drumstel is bij hen echt favoriet. Er worden natuurlijk filmpjes gemaakt, ook voor oma. Onze Superdrummer speelde zich helemaal Happy ! Prachtig. Het zijn lieve kids, groot en klein. We zien ze graag. Vanochtend zo’n twintig patiëntjes. Het was weer fijn

 

Noot: De gepubliceerde foto’s zijn met toestemming van ouders en/of begeleiding

 

Tags

De Ali B Muziekids Studio DeKinderkliniek


Naar homepage

Stichting Muziekids

Koninginneweg 78
1211 AT Hilversum

 06 288 555 85
 info@muziekids.nl

Contact

Gegevens Muziekids

KvK: 32156118
Bankgiro: ABN/AMRO 587898550
IBAN: NL43ABNA0587898550
RSIN: 8210.37.092

Muziekids status:
CBF Erkend
Culturele ANBI

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Muziekids nieuws?
Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief gratis!

Meld je aan

Mede mogelijk dankzij