Dit doen we


Stichting Muziekids creëert mogelijkheden om kinderen, tijdens het verblijf in een ziekenhuis, kennis te laten maken met het spelen, beluisteren en beleven van muziek!

Wij zorgen voor ervaren muziekdocenten die de Kids daarbij tijdens de wekelijkse openingstijden begeleiden. Om hen te leren individueel en samen muziek te maken. En te spelen. Wij wensen dat zij daaraan heel veel plezier èn vreugde beleven. Wij hopen dat daarmee de dagelijkse pijn, het verdriet èn het gemis van thuis, wat wordt verzacht. Dat is ons doel. En ons streven!

Onze doelstellingen

Het aangenamer maken van het ziekenhuisverblijf voor de Kids via muziekbeleving. Het realiseren van De Muziekids Studio, waarin gedurende de hele week muziek beleefd en gemaakt kan worden door de Kids. Het daartoe verkrijgen van de benodigde financiële middelen via donaties, giften, sponsoring, fondsenwerving en opbrengsten van bijvoorbeeld (gitaar)veilingen. Omdat dit niet door de ziekenhuizen betaald wordt. Of niet door de gezondheidszorg verstrekt kan worden. Of niet van overheidswege gesubsidieërd wordt.

Wat willen wij met Muziekids bereiken

Ons streven is om om de ziekenhuizen in Nederland te voorzien van een speciaal voor de jonge patiënten ingerichte muziekruimte: De Muziekids Studio! Fantastisch toch. Want even lekker chillen, relaxen. Wat rustig de tijd voor jezelf. Wie wil dat niet in het ziekenhuis ? Dat kan vandaag de dag ook geweldig. Door bijvoorbeeld multi-mediale apparatuur. Met de meest fantastische computer gestuurde muziekspelletjes bijvoorbeeld. De koptelefoon op en onze Muziekids storen niemand. En niemand stoort hen. Er kan ook gekeken worden naar favoriete muziekprogramma’s, films, documentaires en zoekprogramma’s, via digitale beeldwand(en). Alles is en wordt mogelijk in de Muziekids studio! Een prachtige artistieke uitdaging daarbij is bijvoorbeeld óók, dat kunstenaars een eigen STUDIO identiteit aan de ziekenhuis ruimte kunnen geven. Door bijvoorbeeld, beschildering van de wanden. Met een muziekonderwerp. Of muzikale beroemdheden. Top toch. Interesse? Contact ons …

Wat is onze wens voor Muziekids

Natuurlijk dat jonge patiënten snel beter en gezond worden. Dat zij goed herstellen en genezen van ziekte. Of andere aandoeningen dan wel blessures. En dat muziek daarbij een belangrijke rol kan spelen. En tevens de pijn en verdriet wat kan verzachten. Zodat de Kids fijn kunnen genieten van ‘muziekbeleving’. Want muziek maken en muziek spelen in het ziekenhuis is leuk. En dat dan ook kunnen doen in een speciaal daarvoor ingerichte ruimte. Zelf en samen met andere meisjes en jongens, die het lot van ziek zijn delen. Dat is natuurlijk iets geweldigs. Iets prachtigs. Iets hartverwarmends. Iets … Dankbaars! Dáár gaan wij voor: De Muziekids Studio!

 

 

 


Naar homepage

Stichting Muziekids

Koninginneweg 78
1211 AT Hilversum

 06 288 555 85
 info@muziekids.nl

Contact

Gegevens Muziekids

KvK: 32156118
Bankgiro: ABN/AMRO 587898550
IBAN: NL43ABNA0587898550
RSIN: 8210.37.092

Muziekids status:
CBF Erkend
Culturele ANBI

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Muziekids nieuws?
Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief gratis!

Meld je aan

Mede mogelijk dankzij