.. muzikale januari vrijdag avonturen ...


De eerste studio week in DeKinderkliniek zit er op. Wat een prachtige dagen waren het weer. Wat snel zijn ze alweer voorbij. Het waren best druk bezochte ochtenden, zo in het begin van het nieuwe jaar. Het staat allemaal genoteerd!

Januari 2018

Naast gemiddeld nu zo’n 25 kind patiëntjes per ochtend, ontvangen wij ook dagelijks zo’n aantal ouders, die ons werk allemaal zeer waarderen! Sommige ouders kunnen zelf iets spelen en pakken dan ook even een gitaar of de drumstokken. Je merkt dan direct dat muziek verbindt en troost biedt. Vaak luchten ouders even hun hart en ontspannen ze zichtbaar.

Vandaag, de eerste vrijdag van 2018, hebben we slechts een enkele dreumes. Die lopen overigens altijd enthousiast weg met de schudeitjes (ook letterlijk) .. Daarna maken we deze eitjes altijd weer schoon voor de gewenste nodige hygiëne.

Een patiëntje kwam met haar grote broer en zus, die zich prima vermaakten met de DJ tafel, terwijl zij zich uitleefde op het drumstel. Een meisje van een jaar of 12 speelde al gauw wat moois op gitaar, zij had al wat afgekeken bij een vriendinnetje. Na wat oefenen speelden we samen de ‘ziekenhuisrock’. Kleuters, die zijn dol op de ukeleles, want die klinken meteen goed.

Eén jongen bleef wat langer, terwijl zijn vader met onze meester Bas gitaar speelde, leerde hij Vader Jacob op keyboard. Supertrots joh ! Want hij kon het nu helemaal uit z’n hoofd. Met 10 vingers spelen in plaats van met één, bleek nog lastig. Hij beloofde ons dat hij thuis hard ging oefenen. “Maar ik kan het wel al een beetje!” Zo is het kerel. Keep the faith.

Quote van de Studiodag
Moeder: ”Ga je mee, liefie?” Peuter achter de DJ-tafel: ”Nee.”

 

Groetjes uit de Ali B Muziekids Studio!

 Tags

De Ali B Muziekids Studio DeKinderkliniek


Naar homepage

Stichting Muziekids

Koninginneweg 78
1211 AT Hilversum

 06 288 555 85
 info@muziekids.nl

Contact

Gegevens Muziekids

KvK: 32156118
Bankgiro: ABN/AMRO 587898550
IBAN: NL43ABNA0587898550
RSIN: 8210.37.092

Muziekids status:
CBF Erkend
Culturele ANBI

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Muziekids nieuws?
Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief gratis!

Meld je aan

Mede mogelijk dankzij