Wat wij willen


Stichting Muziekids wil de mogelijkheid creëren, om kinderen tijdens het verblijf in een ziekenhuis kennis te laten maken met het zelf maken en spelen, beluisteren en beleven van muziek!

Wij zorgen voor ervaren muziekdocenten die de Kids daarbij begeleiden. Om hen te leren individueel en samen muziek te maken. En te spelen. Wij wensen dat zij daaraan heel veel plezier èn vreugde beleven. Wij hopen dat daarmee de dagelijkse pijn, het verdriet èn het gemis van thuis, wat wordt verzacht. Dat is ons doel. En ons streven!

Doelstellingen

Het aangenamer maken van het ziekenhuisverblijf voor de kinderen, de patiëntjes, via muziekbeleving. Het realiseren van de ‘Muziekids Studio’, waarin zij gedurende de hele week zelf en samen muziek kunnen maken. Of d.m.v. de Muziekids trolley waarmee wij de afdelingen ‘muzikaal’ kunnen bezoeken. Ons doel, dat deze kids muziek kunnen ontdekken, spelen en beleven.
Financieel, het daartoe verkrijgen van de benodigde middelen via donaties, giften, sponsoring, fondsenwerving en opbrengsten uit crowdfunding. Dat is noodzakelijk omdat de studiokosten niet door de ziekenhuizen betaald worden. Of niet door de gezondheidszorg verstrekt kunnen worden. Of niet van overheidswege gesubsidieerd worden.

Waar willen wij met Muziekids naar toe

Ons streven is om de ziekenhuizen in Nederland te voorzien van een speciaal voor de jonge patiënten ingerichte Muziekids Studio! Een fantastische muziekruimte, waarin zij  even lekker kunnen chillen, relaxen. Ontspannen. Met wat rustig de tijd voor zichzelf. Wie wil dat niet in het ziekenhuis ? Dat kan vandaag de dag ook. Door bijvoorbeeld multi-mediale apparatuur. Met de meest fantastische computer gestuurde muziekspelletjes bijvoorbeeld. De koptelefoon op en onze Muziekids storen niemand. En niemand stoort hen. Er kan ook gekeken worden naar favoriete muziekprogramma’s, films, documentaires en zoekprogramma’s, via digitale beeldwand(en). Alles kan en is mogelijk in de Muziekids Studio! Een prachtige artistieke uitdaging daarbij is bijvoorbeeld óók, dat kunstenaars een eigen studio identiteit aan de ziekenhuis ruimte kunnen geven. Door bijvoorbeeld het beschilderen van de wanden. Met een muziekonderwerp. Of muzikale beroemdheden. Top toch. Interesse? Contact ons

Wat is onze wens voor Muziekids

Natuurlijk dat de jonge patiëntjes snel beter en gezond worden. Dat zij goed herstellen en genezen van ziekte. Of andere aandoeningen, verwondingen dan wel blessures. Dat muziek daarbij een belangrijke rol kan spelen en tevens de pijn en verdriet wat kan verzachten. Zodat de kids fijn kunnen genieten van ‘muziekbeleving‘. Want muziek maken en muziek spelen in het ziekenhuis is leuk, zeker als dat mogelijk is in een speciaal daarvoor ingerichte ruimte. Zélf en samen musiceren met andere meisjes en jongens, die het lot van ziek zijn, behandeling en opname delen. Dat is natuurlijk iets geweldigs. Iets prachtigs. Iets hartverwarmends. Iets … Dankbaars! Dáár gaan wij voor: De Muziekids Studio.
HELP ONS DAT TE REALISEREN ..

 

Stichting Muziekids

Koninginneweg 78
1211 AT Hilversum

 06 288 555 85
 info@muziekids.nl

Contact

Gegevens Muziekids

KvK: 32156118
Bankgiro: ABN/AMRO 587898550
IBAN: NL43ABNA0587898550
RSIN: 8210.37.092

Muziekids status:
CBF Erkend
Culturele ANBI

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Muziekids nieuws?
Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief gratis!

Meld je aan

Mede mogelijk dankzij