Fontys Academie voor Muziekeducatie Tilburg steunt Muziekids


Leerlingen van de ´Bachelor Docent Muziek´ aan Fontys Academie voor Muziekeducatie Tilburg, organiseerden onlangs  een avondconcert in de aula van het ETZ speciaal voor onze Muziekids Studio. Ze regelden daarbij alles zelf. De promotie, kaartverkoop kortom het gehele concert.

Het werd een groot succes. De tweedejaars muziekstudenten van de Academie voor Muziekeducatie in Tilburg hadden de opdracht gekregen om zelf een muziekprogramma te maken met liedjes uit het Nederlands kleinkunstrepertoire. De studenten kregen per groep een artiest aangewezen: Stef Bos, Annie MG Schmidt, Robert Long en Herman van Veen. Allemaal mensen  die een enorm stempel gedrukt hebben op de Nederlandse kleinkunst.

Daarbij moest het concert ook plaatsvinden in de aula van ETZ Elisabeth Tilburg. Leuk detail, de studenten (twintigers) hebben daarvoor eerst bestudeerd wie bijvoorbeeld Robert Long was. Ze hadden er nog nooit van gehoord en hebben zich dus volledig in zijn repertoire verdiept. Zo ook bij de wat meer bekender, Herman van Veen.

Welnu, het resultaat mocht er zijn. Alles werd verrassend goed uitgevoerd en ook heel leuk gepresenteerd. Voor de bijna honderd concertbezoekers werd het een muzikaal feest der herkenning. De kaartverkoop heeft ruim vierhonderd euro opgeleverd, een fraai bedrag dat ter beschikking komt voor de patiëntjes van de Muziekids Studio Tilburg. DANK ! Fontys studenten.

LEES hier het leuke verslag in de Tilburgse Koerier.

 

Initiatiefnemer

Fontys Academie

Datum   

16 juni 2018

Locatie

Fontys Academie, Tilburg

 Tags

Actie De Guus Meeuwis Muziekids Studio St.Elisabeth Ziekenhuis

Stichting Muziekids

Koninginneweg 78
1211 AT Hilversum

 06 288 555 85
 info@muziekids.nl

Contact

Gegevens Muziekids

KvK: 32156118
Bankgiro: ABN/AMRO 587898550
IBAN: NL43ABNA0587898550
RSIN: 8210.37.092

Muziekids status:
CBF Erkend
Culturele ANBI

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Muziekids nieuws?
Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief gratis!

Meld je aan

Mede mogelijk dankzij