Wat wij willen


Het Muziekids verhaal

In een ziekenhuis ben je als kind vaak jezelf niet meer. Het draait daar niet om wie je bent als kind maar om wat de ziekte is. De hele dag lopen er artsen en verpleegkundigen om het patiëntje heen om te vragen hoe het met hem of haar gaat. In het ziekenhuis ben je niet Jeroen of Saskia, maar zieke Jeroen en zieke Saskia.

De ziekte is onderdeel van de identiteit geworden. Maar als je een Muziekids Studio binnenloopt en muziek begint te maken, valt dat ziek zijn weg en is daar weer Jeroen of Saskia. Muziekids… je voelt je steeds beter!

Wanneer een ziekenhuis of zorginstelling geen beschikbare ruimte heeft voor een permanente Muziekids Studio, kan er alvast gestart worden met een Muziekids Troubadour Trolley.

In deze trolley zitten allerlei muziekinstrumentjes waar de kinderen op de afdeling of poli-kliniek onder begeleiding van onze professionele troubadour op kunnen spelen om zo even te kunen genieten van onze ‘muzikale pleister’

Visie

De visie van Stichting Muziekids is om alle Nederlandse ziekenhuizen en zorginstellingen te voorzien van een professionele en inspirerende Muziekids Studio. Alle kinderen tot 18 jaar die in deze instellingen behandeld worden of op bezoek komen zijn welkom.

Onder professionele begeleiding kunnen ze muziek (leren) spelen en/of beluisteren. Door de afleiding en het plezier dat zij hebben wordt hun verblijf wat aangenamer.

 

Missie

De missie van Stichting Muziekids is het ‘aangenamer maken van het verblijf van kinderen in zorginstellingen door middel van muziekbeleving’. Met muziekbeleving biedt stichting Muziekids kinderen ontspanning, afleiding en plezier, om zo hun zorgsituatie – daar waar mogelijk – te verzachten.

Muziekids maakt de wereld van het zieke kind een beetje aangenamer en leuker door het zelf en samen maken van muziek. Dat doet hun zorgen even vergeten, het stressniveau verlagen en het genezingsproces in positieve zin aanwijsbaar stimuleren.

 

Het grote doel

Het grote en ambitieuze doel van Muziekids is om in elke zorginstelling waar kinderen verblijven een Muziekids Studio te realiseren. Dat muziek maken en beleven in een permanente en vrolijke ontspanningsruimte – een Muziekids Studio – een vast onderdeel is van een zorginstelling.

Elke dag werken wij en vele vrijwilligers aan dit doel.

Stichting Muziekids

Koninginneweg 135
1211 AP Hilversum

 035 647 2083
 06 288 555 85
 info@muziekids.nl

Contact

Gegevens Muziekids

KvK: 32156118
IBAN: NL43ABNA0587898550
RSIN: 8210.37.092

Muziekids Instrumentenfonds:

KvK: 861703662
IBAN: NL19ABNA0100406955

CBF Erkend
ANBI

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Muziekids nieuws?
Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief gratis!

Meld je aan

• Privacybeleid
• Gedragscode
• Vertrouwenspersoon
• Aannamebeleid

Mede mogelijk dankzij