Wie zijn wij


Muziekids ! Het ontstaan. Wat was en is het idee. En wie zijn wij…

Muziekbeleving verzacht en heelt

De positieve werking van muziekbeleving bij ziekte is inmiddels alom bekend. Het horen van muziek. Het maken en spelen van muziek. Het luisteren naar muziek. Het geeft heel krachtige en ook heel duidelijk, aantoonbare resultaten. Muziek kan in niet geringe mate bijdragen tot herstel. De gedachte, het idee, het plan. Het begon met een gitaarveiling, waarvan we de opbrengst wilden gebruiken voor onze jeugd. Het moest iets speciaals worden voor de kids die de pech hebben om kort, of langdurig, met een ziekte in aanraking te komen. En daarvoor in een ziekenhuis of zorginstelling moeten verblijven. Om hen tijdens die vervelende periode een ‘helende’ muziekbeleving aan te reiken, waardoor zij hun – vaak toch door de ziekte bepaalde – gedachten, los kunnen laten. Of beter nog, misschien zelfs wat vergeten…

Het gevoel, hun gevoel, uw gevoel

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt. Moeten ervaren… Kinderen, kleinkinderen, neefjes, nichtjes en buurtkinderen, die ooit eens in een ziekenhuis belanden. En daarbij voelt ‘n ieder zich betrokken. Want? Wij willen toch het beste voor onze jeugd. Een ziekenhuisverblijf van 1 dag, voelt vaak aan als een lange week. Weten we uit eigen ervaring. Elke leuke afleiding is dan ook een welkome afwisseling tijdens het ziekenhuisverblijf. Muziek en kinderen. Kids die ziek zijn. De link was er. En de naam was er dus ook snel: MUZIEKIDS!

Aan de slag, werk aan de winkel, in actie

Onze thuisbasis is Hilversum, vandaar dat een bezoek aan het ziekenhuis Tergooi Blaricum onze meest logische èn eerste stap was. Daar vertelde men ons toen, dat er in het ziekenhuis niets met muziek gedaan werd. En dat ons plan zeer welkom zou zijn. Alleen werd al snel duidelijk dat er geen geld voor beschikbaar was. Eigenlijk waren er nergens financiën voor. Dat terwijl het ziekenhuis, in de loop van het jaar 2010, wel een geheel nieuwe jeugd ruimte ter beschikking zou krijgen!

Het vervolg, hoe verder, wat nu

Hoe dan ook, de begin toon was duidelijk gezet en er was tevens een gevoelige snaar geraakt. In die wetenschap deden we een eerste telefoonronde langs de Noord-Hollandse ziekenhuizen. En daaruit bleek dat liefst vijftien instellingen zeer enthousiast waren over onze plannen en geïnteresseerd naar de mogelijkheden van Muziekids. Reden temeer om ons bijzondere project door te zetten. Met een volle inzet onze schouders er flink onder te zetten. Daarmee hebben we landbreed nog meer ziekenhuizen weten te interesseren voor ons initiatief en het prachtige project: De Muziekids Studio. Inmiddels hebben we een aantal prachtige resultaten geboekt. Onze tomeloze inzet werd alom gewaardeerd en uiteindelijk ook daadwerkelijk beloond…

We ontvingen inmiddels 5 maal een GO! voor de realisatie van onze fantastische Muziekids Studioruimte:

(Vanwege fusies en verhuizingen van diverse ziekenhuizen en zorginstellingen zijn onderste 3 locaties operationeel, er wordt gewerkt aan de realisatie van nieuwe locaties)

In onze toekomst planning staan meer aansprekende Nederlandse ziekenhuizen, waarmee we inmiddels in serieuze onderhandeling zijn. Daarbij streven wij naar het officieel tekenen van een intentieverklaring over de plaatsing van onze Muziekids Studio. Hoe dan ook ..

Er is al iets moois. Er komt iets moois aan. Het gaat ook iets moois worden! En dat allemaal onder het motto:

Muziekids, geef ze de ruimte…
Een Muziekids Studio in elke provincie van Nederland!

Stichting Muziekids

Koninginneweg 135
1211 AP Hilversum

 035 647 2083
 06 288 555 85
 info@muziekids.nl

Contact

Gegevens Muziekids

KvK: 32156118
IBAN: NL43ABNA0587898550
RSIN: 8210.37.092

Muziekids Instrumentenfonds:

KvK: 861703662
IBAN: NL19ABNA0100406955

CBF Erkend
ANBI

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Muziekids nieuws?
Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief gratis!

Meld je aan

• Privacybeleid
• Gedragscode
• Vertrouwenspersoon
• Aannamebeleid

Mede mogelijk dankzij