Giel Beelen LIVE! voor Muziekids in Spaarne Gasthuis Haarlem


12 December 2022! Haarlem. Spaarne Gasthuis, locatie Zuid.
Giel Beelen LIVE op Haarlem 105 met een muzikale uitzending rechtstreeks vanuit het ziekenhuis.

Hoe geweldig was dát. Een echt radioprogramma vanuit de Pop-Up Studio van Muziekids aldaar. ​Met deze speciale uitzending vroeg Giel Beelen om extra aandacht voor ons unieke muzikale jeugdproject project in Haarlem én om geld op te halen door middel van bv. donaties en giften, financiële schenkingen speciaal voor een fantastische Muziekids Studio in het Spaarne Gasthuis.

Als Muziekids ambassadeur is Giel geruime tijd actief en maakt hij zich sterk voor juist een muziekruimte in een ziekenhuis in zijn woonplaats Haarlem.
Nú was het dus tijd voor ‘ouderwets’ radio maken in het Spaarne Gasthuis, via omroep Haarlem 105.

Dat in een mooie muzikale combinatie met optredens van speciale gast zanger Alain Clark die langs kwam in de pop-up studio en daarbij een aantal liedjes van zijn prachtige repertoire zong. Waaronder zijn succesnummer ‘Father & Son‘. Alain was enorm onder de indruk van de waardevolle missie van ‘het leukste muzikale goede doel van Nederland’.

Muzikale aandacht ook voor ‘onze’  Muziekids singer/songwriter Rose Marin. Zij troubadourt namelijk in het Spaarne Gasthuis en geef veel kinderen muzikaal plezier met de instrumentjes uit de op de kinderafdeling aanwezige ‘Muziekids Trolley’. Rose zorgde tijdens de uitzending voor kippenvel bij de toehoorders met een eigen geschreven nummer.

Tijdens de uitzending werd ook de Haarlemse burgemeester Jos Wienen gebeld. Hij vindt het een bijzondere eer om ‘Beschermheer van Muziekids Haarlem‘ te worden.

Leon Winkel, kinderarts van het Spaarne Gasthuis omarmt eveneens de studio en muziek voor kinderen. Hij legde op de radio uit, hoe belangrijk het is dat kinderen die in het ziekenhuis liggen heel blij kunnen worden van muziek, om te horen of zelf te spelen. Dat geeft afleiding van het ziek zijn, wat het personeel ook ervaart als de ‘Muziekids Trolley’ twee keer per week een bezoek brengt aan de kinderafdeling. Waarbij er samen wordt gezongen, gedanst en muziek gemaakt met onze lieve troubadour Rose…

Als klap op de vuurpijl, bracht een aantal leerlingen van de openbare basisschool Ter Cleeff ook een bezoek aan het ziekenhuis. Met medeneming van een prachtige cheque voor ons goede doel. Want; met een heuse sponsorloop op school, hebben de leerlingen een bedrag van maar liefst meer dan vijfduizend euro ingezameld. Bijeengebracht. TOPPERS!

Overigens!

Giel heeft zijn volledige CD collectie laten staan in het ziekenhuis. De CD’s kan je kopen in de centrale hal, voor een eigen in te vullen bijdrage. De opbrengsten gaan naar de patiëntjes in het Spaarne. Hoe lief en hartverwarmend. Kom langs!

Giel, Alain, Rose, TC-Kids, Leon, Burgemeester, alle gasten én het Spaarnepersoneel…
Namens de kinderen, de patiëntjes in het ziekenhuis:

DANKJULLIEWEL!

Let op!

Kon je niet bij Giel’s LIVE uitzending in het Spaarne zijn? Jammer natuurlijk. Maar, je kunt nog wel iets bijdragen hoor.
Klik hier voor onze donatiepagina. Ga naar Project en kies locatie Haarlem. Maak jouw donatiebedrag over. THANX

 

Media:
Haarlem 105 
NH Dagblad

 

Foto’s Kevin Lasschuit 

Initiatiefnemer

Giel Beelen

Datum   

Van 12 december 2022
t/m 12 december 2022

Locatie

Haarlem

Stichting Muziekids

Koninginneweg 135
1211 AP Hilversum

 035 647 2083
 06 288 555 85
 info@muziekids.nl

Contact

Gegevens Muziekids

KvK: 32156118
IBAN: NL43ABNA0587898550
RSIN: 8210.37.092

Muziekids Instrumentenfonds:

KvK: 861703662
IBAN: NL19ABNA0100406955

CBF Erkend
ANBI

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Muziekids nieuws?
Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief gratis!

Meld je aan

• Privacybeleid
• Gedragscode
• Vertrouwenspersoon
• Aannamebeleid

Mede mogelijk dankzij