Graaf Engelbrecht Breda sportief in actie voor Muziekids


Brugklassen van de Graaf Engelbrecht High School Breda hebben zich in de maand oktober van dit jaar op sportieve wijze ingezet, speciaal voor het meer kunnen ‘muziek maken’ door hun leeftijdsgenoten die behandeld worden of verblijven in onze Nederlandse ziekenhuizen.

Fantastisch! Want naast de sport, hebben ook muziek en cultuur inmiddels een centrale plek gekregen in de lessen op deze middelbare school in Breda. De spontane actie voor Muziekids zorgde dan ook voor een mooie verbinding tussen deze twee belangrijke onderdelen.

Zij hadden daarbij gekozen voor een toffe sponsorloop en alle eersteklassers van ‘de Graaf’ zetten daarbij hun beste beentje voor. Rennen, fietsen, steppen .. Niets was te gek om maar zoveel mogelijk geld te scoren voor het door hun met liefde omarmde ‘goede doel’: Muziekids.

Saillant detail daarbij is dat een aantal van de deelnemende ‘Graaf’ leerlingen, zelf wel eens in het ziekenhuis zijn opgenomen en verpleegd. Juist zij weten als geen ander hoe belangrijk het is dat er afleiding is tijdens een verblijf in-, of bezoek aan het ziekenhuis.

Dat idee, dat gevoel, die ervaring, motiveerde extra. Met bloed, zweet en tranen was het keihard rennen en zwoegen. Bikkelhard afzien voor dát goede doel!

De organisatie van de sponsorloop, was in de ervaren en vertrouwde handen van de sportdocenten aan de Graaf Engelbrecht. Zij hadden daarbij gekozen voor diverse verschillende sportieve uitdagingen, specifiek voor alle eerstejaars studenten.

Het werd een onvergetelijke sportdag met een geweldige inzet en beleving door alle ‘Graaf’ atleten. Het uiteindelijke eindresultaat van alle sportieve prestaties bleef lange tijd ‘geheim’ .. Want de bedoeling was, dat het binnengebrachte actie bedrag natuurlijk wel op een mooie manier overhandigd moest worden aan stichting Muziekids.

Corona was daarbij wel een spelbreker en daarom moest naar een goed moment worden gezocht, dat alle klassen én de vertegenwoordiger van Muziekids zich konden verzamelen in de aula van de school. Donderdag 10 december jongstleden was het dan eindelijk zover!

Sportdocent Jeroen Vermeulen bracht de leerlingen met een korte introductie terug naar donderdag 15 oktober, waarna Muziekids Breda Vrijwilliger Koert Hommel in woord en beeld aan de leerlingen liet zien hoe dat allemaal gaat, lekker muziek maken en fijn muziek beleven in het ziekenhuis

Toen was het ‘moment suprême’ daar. Waarop iedereen met grote spanning zat te wachten.

Brugklasser Ruben mocht met een fraaie GE cheque, het opgehaalde bedrag namens alle Graaf leerlingen en docenten, overhandigen aan Muziekids. Ruben draaide onder luid stampend voetgeroffel de cheque om: € 1818,90!

Een prachtig resultaat, waarop iedereen terecht apetrots was. Als dank voor deze hartverwarmende ‘crowfdunding’ actie kreeg de school, in de persoon van Ruben, een prachtige kleurrijke Muziekids ukelele overhandigd. Het ontlokte Ruben deze leuke uitspraak ..

“Daar zal onze muziekdocente mevrouw van Elewout superblij mee zijn!”

Alle Graaf Engelbrecht eerstejaars leerlingen en docenten ..
Namens de kinderen, de patiëntjes in de ziekenhuizen:
DANKJULLIEWEL!

De donatie zal, samen met andere donaties, gebruikt worden om een nieuwe muziektrolley te maken boordevol met muziekinstrumenten. Daarmee kan er straks op één van de nieuwe ziekenhuis locaties, samen met de patiëntjes aan bed muziek worden gemaakt!

Op jouw school óók een actie als bijvoorbeeld een sponsorloop voor Muziekids organiseren? Lees mee ..

Op School

Bron rapportage: Koert Hommel

Facebook publicatie

 

Initiatiefnemer

Graaf Engelbrecht High School Breda

Datum   

Van 15 oktober 2020
t/m 15 oktober 2020

Locatie

Breda

Streefbedrag

€ 1.818,90

Stichting Muziekids

Koninginneweg 135
1211 AP Hilversum

 035 647 2083
 06 288 555 85
 info@muziekids.nl

Contact

Gegevens Muziekids

KvK: 32156118
IBAN: NL43ABNA0587898550
RSIN: 8210.37.092

Muziekids Instrumentenfonds:

IBAN: NL19ABNA0100406955

CBF Erkend
Culturele ANBI

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Muziekids nieuws?
Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief gratis!

Meld je aan

• Privacybeleid
• Gedragscode
• Vertrouwenspersoon
• Aannamebeleid

Mede mogelijk dankzij