Scholieren actie in ‘Corona tijden’ voor Muziekids!


Wat een prachtige en leuke verrassing viel ons goede doel ten deel in deze bijzondere pandemie periode.

Want .. nou, lees mee!

Onze Muziekids Studio in het ETZ Tilburg wordt normaliter wekelijks bezocht door groepen leerlingen van het Onderwijscentrum Leijpark Tilburg. Iedereen kijkt dan uit naar het gezellige muziekuurtje in onze fantastische muziekrumte in het ziekenhuis!

Dit jaar kregen de leerlingen van het VMBO segment en bij het vak ‘Ondernemen’, de examenopdracht een ‘pop-up store’ te bedenken en te organiseren. Twee van hen kozen als locatie het ETZ Tilburg en met als goede doel Muziekids. Normaal gesproken staat een pop-up store, met name ingericht voor verkoop van artikelen, ook in de hal van het ETZ. Vanwege het coronavirus was dit nu niet mogelijk.

Maar ondanks deze fikse tegenslag én heel bijzonder .. de leerlingen zijn er toch in geslaagd is om de verkoopcijfers van het vorige jaar te overtreffen! Hoe geweldig is dat. Het meest trots zijn organiserende leerlingen Cevin en David, over de samenwerking met de grote bedrijven.

“We hebben echt veel spullen zomaar gekregen van Jumbo, BCC, Intertoys en van Asten BabySuperstore. Plus, ook heel aardig, van medeleerlingen. Bij de verkoop was alles dus winst, omdat we niets hoefden in te kopen. We hebben zelfs met onze afdeling Groen geregeld dat we geraniums mochten weggeven, als mensen voor een bepaald bedrag wat kochten. Het was echt een enorm succes”, vertelt Cevin.

Tessa Otten, docente economie en ondernemen, was bijvoorbeeld wel drie uur bezig met het versturen van Tikkies aan de vele kopers. “We hebben geleerd om goed contact met klanten te hebben en dat het ook best wel veel moeite is om alles te regelen. Maar het resultaat is echt super”, vertelt David.

Deze jonge ondernemers in spé zijn daarom natuurlijk heel blij dat ze met deze actie dit vakexamen succesvol hebben afgerond. Dat in coronatijd en met een echt fraai resultaat van liefst 350 euro !

Studioleider John Verbunt was enorm ingenomen met deze actie, want zo stelt hij: “Dankzij dit soort fraaie donaties aan Muziekids. kunnen wij dit dankbare werk in de ziekenhuizen blijven doen.”

Everybody HAPPY!

Cevin en David, Onderwijscentrum Leijpark ..
Namens de kinderen, de patiëntjes in het ziekenhuis ..
DANKJULLIEWEL

Initiatiefnemer

Onderwijscentrum Leijpark / VMBO leerlingen

Datum   

Van 1 juni 2020
t/m 10 juni 2020

Locatie

ETZ Elisabeth Tilburg

Streefbedrag

€ 350,00

 Tags

De Guus Meeuwis Muziekids Studio St.Elisabeth Ziekenhuis

Stichting Muziekids

Koninginneweg 135
1211 AP Hilversum

 035 647 2083
 06 288 555 85
 info@muziekids.nl

Contact

Gegevens Muziekids

KvK: 32156118
IBAN: NL43ABNA0587898550
RSIN: 8210.37.092

Muziekids Instrumentenfonds:

KvK: 861703662
IBAN: NL19ABNA0100406955

CBF Erkend
ANBI

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Muziekids nieuws?
Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief gratis!

Meld je aan

• Privacybeleid
• Gedragscode
• Vertrouwenspersoon
• Aannamebeleid

Mede mogelijk dankzij