De Muziekids Hartenwens van John Verbunt


 

Brabants Dagblad & Algemeen Dagblad. TILBURG – Elke dag de studio met instrumenten weer openstellen voor de zieke kinderen in het ETZ Elisabeth. Die hartenwens van wijlen John Verbunt willen ze in vervulling laten gaan bij Muziekids.

Tom Tacken 03-10-22, 07:00

John Verbunt, een drummer die net zo lief de accordeon omhing, geloofde heilig in de helende werking van muziek, zelfs voor wie nog moest worden geboren. Drie jaar geleden vertelde de Tilburger gepassioneerd erover in het Brabants Dagblad. ,,Je ziet de waardes gewoon omhoog gaan als we spelen voor een prematuur kindje. Hoe duidelijk wil je het hebben?”

Verbunt overleed in februari dit jaar op 58-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hersentumor. Dat corona zijn muziekstudio, speciaal voor kinderen, in het ETZ Elisabeth in het slot gooide, heeft hij nog moeten meemaken.

,,Het ging hem echt aan het hart”, zegt Monica Tijdink. ,,John belde elke dag met onze stichtingsdirecteur, ook toen hij nog maar amper kon spreken. Zo’n hartelijke man. We missen hem enorm.”

Guus Meeuwis

Muziekids zag in 2009 het licht in Hilversum, waar de stichting ook kantoor houdt. Vijf jaar later kon de stichting in ETZ Elisabeth een studio openen. Guus Meeuwis zou er zijn naam aan gaan verbinden.

Ook het Prinses Máxima Centrum in Utrecht en De Kinderkliniek in Almere hebben een studio waarin kinderen zich kunnen uitleven. In andere ziekenhuizen lopen medewerkers van Muziekids met trolleys vol instrumenten langs de afdelingen.

John Verbunt was in Tilburg van meet af aan de energieke studioleider, met Christel van der Bruggen aan zijn zij. Beiden gingen lachend en musicerend van patiënt naar patiënt. Van der Bruggen zet nu dat werk voort namens Muziekids in ETZ Elisabeth.

Maar Verbunt maakte ook werk van fondsenwerving. Zo wist hij een buurvrouw zover te krijgen dat ze de studio in de weekends ging sponsoren. De deuren stonden sowieso elke dag van het jaar open. Dat is nu door geldgebrek nog maar drie dagen per week het geval.

We hebben last van het drastisch veranderd geefgedrag in deze tijd van torenhoge energiekos­ten

Monica Tijdink, Muziekids

 

Nieuwe sponsors

Niet alleen de dood van John Verbunt zorgde voor een financiële aderlating. ,,We hebben ook last van het drastisch veranderd geefgedrag in deze tijd van torenhoge energiekosten”, zegt Tijdink. ,,We hopen nu dus op nieuwe sponsors.”

Op de begroting van het ziekenhuis drukt de muziekstudio immers niet, al heeft ETZ volgens Tijdink de afgelopen jaren wel herhaaldelijk geholpen bij het vinden van geldschieters.

Extra vrijwilligers kan Muziekids ook goed gebruiken voor kinderen als Sundy. ,,Dan word ik vrolijk en denk ik even niet aan de operatie”, zei het patiëntje onlangs nog in het Jeugdjournaal over haar plezier in de muziekstudio.

 

De lieve en mooie BD publicatie in beeld:

Het hartverwarmende verhaal over John ook in pdf versie.

 

     

Brabants Dagblad, Algemeen Dagblad, Tom Tacken …
Mede namens de kinderen in het ETZ Tilburg en alle patiëntjes in onze ziekenhuizen:
DankJullieWel!

 

 


Naar homepage

Stichting Muziekids

Koninginneweg 135
1211 AP Hilversum

 035 647 2083
 06 288 555 85
 info@muziekids.nl

Contact

Gegevens Muziekids

KvK: 32156118
IBAN: NL43ABNA0587898550
RSIN: 8210.37.092

Muziekids Instrumentenfonds:

KvK: 861703662
IBAN: NL19ABNA0100406955

CBF Erkend
ANBI

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Muziekids nieuws?
Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief gratis!

Meld je aan

• Privacybeleid
• Gedragscode
• Vertrouwenspersoon
• Aannamebeleid

Mede mogelijk dankzij