Lena Radt. Winnares song-contest 10 Jaar Muziekids!


Lena Radt op het Muziekids Festival in Hilversum, 2 juni 2019.

Vorig jaar bestond onze stichting tien jaar. Dat was natuurlijk bijzonder en we vonden het wel heel leuk en toepasselijk om daaraan een muzikale wedstrijd te verbinden.
Een echte ‘song-contest’.

De maker van het winnende liedje mocht dat ‘live’ te horen brengen op ons jubileum festival in Hilversum. De inzending van Lena Radt werd door de vakjury onder leiding Giel Beelen en René Froger, gekozen als het meest leuke en origineelste liedje.

Lena mocht daarop echt ‘on stage’ tussen bekende artiesten als Kenny B, Roel van Velzen, Lucas & Steve, Jennie Lena en onze Muziekids beschermvrouwe en zangeres Laura Fygi.

Kijk, luister mee en lees Lena’s ervaringen in haar leuke persoonlijke verhaaltje ..

Hoi ik ben Lena, 15 jaar, en ik heb het Muziekids lied geschreven. Ik kwam heel toevallig de website tegen waarop Muziekids vroeg of mensen een lied voor hun wilden schrijven, dit werd georganiseerd in de vorm van een wedstrijd. De prijs zou zijn dat je mocht optreden op het Muziekids festival en het lied mocht opnemen in de Wisseloord Studio’s in Hilversum. Toen heb ik de website doorgelezen en raakte ik meteen geïnspireerd om een lied voor dit goede doel te schrijven! Uiteindelijk heb ik de wedstrijd gewonnen en dus werd ik uitgenodigd voor het festival. Ik heb daar met een toetsenist (Julien Sluyters) het nummer doorgenomen om hem vervolgens op te voeren op het podium voor publiek. Na het optreden kwam Giel Beelen het podium op om mij een papier te overhandigen waarop stond dat ik het lied op mocht gaan nemen in Wisseloord. Toen dat eenmaal geregeld was, ging ik de studio in met Julien. Ik heb met hem het Muziekids lied opgenomen en nog een ander zelfgeschreven lied! We hebben daar twee dagen over gedaan en toen heeft Julien alles nog af gemixt. Het was superleuk en bijzonder om in Wisseloord te zijn en om op een professionele manier iets op te nemen. Ik wil hier heel graag de organisatie van Muziekids, de Wisseloord Studio’s en Julien voor bedanken! Ik hoop ook dat er in de toekomst misschien nog meer samenwerkingen kunnen zijn, of dat er nog meer gedaan gaat worden met het Muziekids lied.

Groetjes Lena! 


Naar homepage

Stichting Muziekids

Koninginneweg 135
1211 AP Hilversum

 035 647 2083
 06 288 555 85
 info@muziekids.nl

Contact

Gegevens Muziekids

KvK: 32156118
IBAN: NL43ABNA0587898550
RSIN: 8210.37.092

Muziekids Instrumentenfonds:

KvK: 861703662
IBAN: NL19ABNA0100406955

CBF Erkend
ANBI

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Muziekids nieuws?
Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief gratis!

Meld je aan

• Privacybeleid
• Gedragscode
• Vertrouwenspersoon
• Aannamebeleid

Mede mogelijk dankzij