Muzikale Ballenbak


Kinderen in Almere, Blaricum, Hilversum, Tilburg en Utrecht .. Zij beleven de tijd van hun jonge leven. Bij een bezoek aan bijvoorbeeld de dokter, de therapeut, de psycholoog, in de daar gevestigde zorgcentra. Ja écht. Want wat zijn ze blij en vrolijk ontspannen bezig met muziek maken in onze Muziekids Studio’s. Maar niet alleen zij..
Ook hun Ouders!

Eerst kijken ze even de kat uit de boom. Voorzichtigjes om de hoek. Wat gebeurd hier allemaal, zie je ze denken. Wat valt hier allemaal te beleven. Vaak ook wat verlegen. “Ik kan dat niet echt hoor”. Of.. “Ik heb nog nooit muziek gemaakt”. Maar ook wel, ik speel thuis gitaar. We hebben een grote piano. Mijn vader maakt ook muziek. Opa heeft een drumstel! Ieder kind heeft ‘n eigen ervaring..
Met muziek!

Maar eenmaal binnen en na een toch veelal heel nieuwsgierige kennismakingsronde, beleven zij hun eerste muziek toontjes in de muziekstudio en zijn ze daarna ook vaak niet meer te houden .. Zo mooi. De enorme beleving zie je aan hun oogjes. Hun lichaamstaal. De babbeltjes. Praatjes. Lachjes. Hun activiteiten. De vingertjes over de gitaarsnaren. Op de keyboardtoetsen. Om de drumstokken. Aan de DJ draaitafel. Hun uitroepjes .. Hé Pap, ik weet wat ik ga spelen. Kijk Mam, ik maak muziek. Néé dokter, moet ik nu al?

Ik kom zo weer terug hoor!

Ook ouders en grootouders zien allereerst met grote verwondering de kleurrijke ruimte met allerlei muziekinstrumenten. Hoort dit bij de kliniek? Zijn jullie van het ziekenhuis. Is dit er voor de kinderen? Zijn veel gehoorde vragen. Ongekend. Geweldig. Fantastisch. Ongelooflijk. De veel gesproken reacties. “Wat is dit schitterend!”

Die éérste verwondering over ons muzikale zorgproject, wordt dan een enorme bewondering. Voor ons unieke initiatief. Dat wij de kids daarmee een prachtige afleiding bieden. Met muziekbeleving!

Ook zij zien de onschatbare waarde van hun ontspannen en enthousiaste, blijde en vrolijke kinderen, tijdens het verblijf in het ziekenhuis of de kliniek. Mede door óók de veelgehoorde reacties van hun kinderen thuis. Of hoe zij het hélemaal trots, op school aan klasgenootjes en ook aan vriendjes en vriendinnetjes vertellen. Maar bovenal, als zij opnieuw op een afspraak voor controle of behandeling moeten komen. Dat ze dan weer muziek mogen gaan maken. Lekker gitaarspelen. Pianoliedjes maken. Op het drumstel mogen. DJ zijn!

Zoals een overdonderde, maar ook enorm enthousiaste moeder zei ..

“Wat een schitterende muzikale ballenbak!”

Heerlijk al die gevoelens bij de kids en ouders. Zij en ook wij ervaren het dagelijks in Almere, in Blaricum, in Hilversum, in Tilburg en in Utrecht. Straks in ..

Help mee om deze muziekbeleving overal voor de kinderen in onze Nederlandse zorgcentra aan te bieden. Steun ons bij het realiseren van ons streven, ons doel:
De Muziekids Studio in elk ziekenhuis, in alle twaalf provincies!

DONEER

Doen ! Dank

 

 Tags

De Guus Meeuwis Muziekids Studio Nick & Simon Muziekids Studio René Froger Muziekids Studio Blaricum René Froger Muziekids Studio Heideheuvel Hilversum


Naar homepage

Stichting Muziekids

Koninginneweg 135
1211 AP Hilversum

 035 647 2083
 06 288 555 85
 info@muziekids.nl

Contact

Gegevens Muziekids

KvK: 32156118
IBAN: NL43ABNA0587898550
RSIN: 8210.37.092

Muziekids Instrumentenfonds:

IBAN: NL19ABNA0100406955

CBF Erkend
Culturele ANBI

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Muziekids nieuws?
Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief gratis!

Meld je aan

• Privacybeleid
• Gedragscode
• Vertrouwenspersoon
• Aannamebeleid

Mede mogelijk dankzij