‘Onze John is niet meer’


In 2014, al weer 8 jaar geleden kwam onze John solliciteren. Daar stond hij dan; onze ‘muzikale knuffelbeer’.

Tijdens het gesprek kwam duidelijk naar voren wat een bevlogen mens deze Tilburger was. Wij moesten toen zelf nog aardig het ‘wiel uitvinden’. Hoe gaat een Muziekids Studio eruit zien, hoe gaat het in zijn werk, welke kinderen kunnen hiervoor benaderd worden om zich lekker te kunnen ontspannen in de Muziekids Studio in het ETZ, locatie St. Elisabeth ziekenhuis, waar Guus Meeuwis zijn naam aan heeft verbonden.

John had meteen al allerlei goede ideeën, hij heeft dan ook aan de wieg gestaan van wat ons uiteindelijke concept is geworden. Vanaf dag 1 is hij meteen zijn volledige netwerk gaan benaderen om te kijken of zij iets konden betekenen voor Muziekids.

John ademde Muziekids, bij hem stond dan ook voorop waar het óns ook om gaat; de kinderen!

Hij vond niets leuker dan lekker achter het drumstel te kruipen, de accordeon of zijn viool te pakken om lekker met de kinderen muziek te gaan maken zodat hij ze onze ‘muzikale pleister’ kon geven.

John ontpopte zich ook als sponsor- en fondsenwerver, vertelde tijdens presentaties ook op zijn eigen bevlogen manier over wat de meerwaarde van Muziekids voor de patiëntjes is, maar ook voor hun familieleden. Ook ná zijn overlijden is duidelijk zichtbaar door berichtjes van gezinnen hoe ontzettend lief ze door hem zijn opgevangen en begeleid tijdens hun verblijf in het ziekenhuis.

We lezen net je overlijdensbericht R.I.P John, we wensen je echtgenote, je familie en al je dierbaren om je heen heel veel sterkte. En we bedanken je voor alle muzikale momenten bij Muziekids”.

Gecondoleerd! Deze man was goud waard hij heeft zo vaak een lach op het doodzieke koppie van onze zoon gebracht als hij weer eens in het ziekenhuis lag! Heel veel sterkte voor de nabestaanden. Koester alle mooie herinneringen”.

 “Heel veel sterkte, zal nooit vergeten hoe hij ons aansprak toen we dagelijks over de gangen liepen van het ziekenhuis, na de hersenoperatie van mijn man. Ons zoontje vond de muziekinstrumenten zo mooi, en toen werden we uitgenodigd om binnen te komen. Mijn man en ik waren ontroerd, hoe hij met ons, maar ook met ons zoontje omging.”.

John was een ‘mensen mens’ en had ook echt zoals we dat noemen; ‘de gunfactor’, als deze lieverd je iets vroeg, kon je geen nee zeggen. Hij was voor Muziekids een geweldige ‘spokesman’.

Natuurlijk was de Tilburgse Muziekids Studio 100% in de geest van John maar daarnaast werkte hij ook volop mee met de landelijke stichting doordat hij alles documenteerde van wat het effect is van een Muziekids Studio, het troubadouren op de afdelingen, muziek in de operatiekamers, muziek maken voor vroeg geboren kinderen, de kinderen van de Mytylschool, noem maar op. Er is veel vastgelegd door John, samen met zijn collega Christel.

Waar we ook een event hadden; de Open Studio Dagen, een Beurs, Festival of iets dergelijks, John stond meteen klaar om te komen helpen. Zo kon hij daar de kinderen begeleiden tijdens het maken van muziek, of het publiek uitleg geven over Muziekids.

Deze unieke mensen kom je niet heel vaak tegen in je leven. Wij zijn dan ook ‘ápetrots’ dat hij een deel van onze familie was en vandaar dat hij ook voor altijd in ons hart geworteld zit, wij zullen je nooit vergeten lieve man.

Team Muziekids

 


Naar homepage

Stichting Muziekids

Koninginneweg 135
1211 AP Hilversum

 035 647 2083
 06 288 555 85
 info@muziekids.nl

Contact

Gegevens Muziekids

KvK: 32156118
IBAN: NL43ABNA0587898550
RSIN: 8210.37.092

Muziekids Instrumentenfonds:

KvK: 861703662
IBAN: NL19ABNA0100406955

CBF Erkend
ANBI

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Muziekids nieuws?
Meld je dan aan en ontvang onze nieuwsbrief gratis!

Meld je aan

• Privacybeleid
• Gedragscode
• Vertrouwenspersoon
• Aannamebeleid

Mede mogelijk dankzij